dinsdag 23 maart 2010

Insel Hombroich @ Holzheim, Duitsland

Naast een bezoek aan het Bonnefantenmuseum brachten we op zaterdag 20 maart ook een bezoek aan Museum Insel Hombroich. Dit museum omvat verschillende strakke paviljoenen verspreid in een groot natuurdomein. De rust, de combinatie van kunst en natuur stemt tot meditatie. Je zou hier kunnen onthaasten, ware het niet dat we slechts drie uren tijd hadden om alles te bezichtigen. Hier wil ik zeker eens terug komen!

Ook in dit museum staat oude en hedendaagse kunst naast elkaar.

Voor een virtuele wandeling op het domein verwijs ik je graag naar deze link.

maandag 22 maart 2010

Bonnefanten @ Maastricht, Nederland

Onderstaande foto's heb ik gemaakt op 20 maart tijdens een studiereis met de tekenacademie naar het Bonnefantenmuseum in Maastricht (NL).

Bonnefanten heeft een prachtige eigen collectie, waarvan we een gedeelte hebben gezien in een bijzonder mooie verassende opstelling. Augenspiel. Oude en hedendaagse kunst naast elkaar. Schitterend!

Tegelijkertijd liep er de tentoonstelling Live Forever van de eigentijdse kunstenares Elizabeth Peyton uit New York. Haar werken ogen fris en zijn levendig van kleur. Inspirerend!

zondag 14 maart 2010

Online tekenen

online tekenen met Harmony van Mr. Doob
Vivien plaatste in een blogbericht een link naar Harmony van Mr. Doob, een site waar je online kan tekenen. Deze web 2.0-applicatie is in het weekend van 8 maart 2010 ontwikkeld door designer/developper Ricardo Cabello.

Deze namiddag heb ik de mogelijkheden uitgeprobeerd. Dit zijn enkele voorbeeldjes.

Het is echt de moeite waard dit zelf uit te proberen. Veel plezier!!!