maandag 20 juli 2009

vrijdag 17 juli 2009

Atelierdag Par l' Arte - 16/07

Op donderdag 16 juli waren enkele kunstenaars uitgenodigd om te schilderen of te tekenen in atelier Par l' Arte. En ik mocht er bij zijn... Ik zeg dit zo voorzichtig omdat ik mijzelf niet tot de kunstenaars reken.

Ik heb nog niet zo een goede materialenkennis en heb twee keer aquarel gebruikt op het verkeerde papier:-(
De overige tekeningen zal ik op een ander tijdstip plaatsen.

80 cm x 50 cm

Hieronder zie je een bevriende kunstenares, Trees De Brabander, aan het werk die namiddag.
Het is enorm inspirerend om te zien hoe zij al tekenend haar doek te lijf gaat met verf, borstels, doeken, handen... Lef hebben, noemt dat. En in de kunst moet dat, hé.Er was nog een kunstenares met lef aanwezig en dat is Katrijn Schatteman. Werk van deze veelzijdige glaskunstenares is tot 26 juli te zien op de tentoonstelling Diafaan IV in het begijnhof van Sint-Amandsberg. Een gevarieerde, boeiende tentoonstelling!


vrijdag 10 juli 2009

Naaktschetsen / Nude sketching
52 cm x 47 cm

Begin juli zou ik een weekje gaan modeltekenen in Deerlijk. Wegens ziekte van de lesgever is de cursus afgelast. Jammer voor de lesgever en jammer voor mij.

Gelukkig zag ik dat Lydia Velarde de site Pose Maniacs vernoemde. Dank je wel, Lydia!
Via deze (Japanse?) site Pose Maniacs kan iedereen honderden pozes voor naaktschetsen downloaden. Veel dank aan de maker(s) van Posemaniacs!!

In the beginning of July, I would go to a course of intense model drawing in Deerlijk (Belgium). Due to illness of the teacher the course has been canceled. Too bad for the teacher and a pity for me.

Fortunately I discovered on the blog of Lydia Velarde the site Pose Maniacs. Thanks for sharing, Lydia!
Through this (Japanese?) site Pose Maniacs, anyone can download hundreds of pozes for nude sketches. Thanks a lot to the maker(s) of Posemaniacs!!


woensdag 1 juli 2009

Mythologie


Onderstaande lijntekeningen maakte ik aan de hand van mijn schetsen naar levend model.

Narcissus
Dit is Leda niet.29,5 cm x 42 cm