donderdag 21 mei 2009

Madeleine en de vergeet-me-nietjes
De laatste dagen heb ik niet veel tijd gehad om te tekenen. Ik ben zelfs de laatste twee weken niet naar de academie kunnen gaan. Vandaar dat jullie weinig tekeningen op mijn blog zien verschijnen.

Het bovenste beeld is een foto van enkele vergeet-mij-nietjes in de tuin die ik bewerkte tot een soort schilderijtje met Ulead Express.Deze voormiddag was het in het zonnetje lekker warm op ons terras. Het gaf me al een zomers vakantiegevoel.
Aangezien vandaag een vrije dag is, dacht ik om wat te luieren. Waar ik niet op gerekend had is dat er na de middag al heel wat wolken kwamen opzetten. En 20 graden celsius is toch nog een tikkeltje te fris om in short en topje in de hangmat te liggen.
Ik heb dan toch maar weer mijn jeans en fleece aangetrokken.Nu zit ik achter mijn computer en plaats ik enkele fotootjes die ik deze middag in de tuin heb genomen.

En ik plaats ook een tekening. Dit portret heb ik getekend naar een foto van Merlijn Doomernik uit een oude krant De Morgen. Herken je haar een beetje? Madeleine Albright.


A4

dinsdag 12 mei 2009

Een oude liefde: kalligrafie5 cm x 5 cm

Mijn eerste initiatielessen kreeg ik in 2000 van Katrien Coene tijdens een cursus die we in de bibliotheek organiseerden. Ik had al dadelijk de smaak te pakken. Van dan af ben ik regelmatig cursussen en stages gaan volgen in Wetteren, Gent, Brugge, Ronse... met als lesgevers Katrien Coene, Sofie (van Symposium Brugge), Mieke De Grauwe, Yves Leterme (nee, niet de premier:-), Paul Melsen, Greet Bosschaert.

Sedert ik naar de tekenacademie ga (2006) ligt kalligrafie stil. Heel uitzonderlijk maak ik nog eens een wenskaart, maar daar blijft het voorlopig bij.
Hieronder zie je één van mijn laatste werken die ik nog in mijn bezit heb. Meestal kalligrafeerde ik in opdracht.


50 cm x 35 cm

Bovenstaande tekst is geschreven met gouache op cfk-rives. Boven en onder de tekst is een collage van afdrukken op Chinees papier en daarop letters in bladgoud.

donderdag 7 mei 2009

Modeltekenen - 06/05


64 cm x 87 cm

Dit zijn enkele schetsen van gisterenavond. Bij bovenstaande tekening ben ik de bodem vergeten tekenen:-s


64 cm x 87 cm

Ik heb een poging ondernomen om met kleur te werken. Bij deze tekening gebruikte ik roze en groen. Mijn leerkracht zei bij het zien van mijn tekening, dat werken met gelijkwaardige complementaire kleuren niet aan te raden is, omdat geen van beide kleuren voor dieptewerking zorgt. Het donkere rood heb ik er dan achteraf aan toegevoegd.

64 cm x 87 cm


Hierboven gebruikte ik kleuren van dezelfde tint.

De onderstaande tekening was de laatste van de avond. De armen zijn een beetje te kort:-s


64 cm x 87 cm