donderdag 26 maart 2009

Modelstudie in klei
Potloden en pennen kwamen er de voorbije woensdagavond niet aan te pas.
De opdracht was om te modelleren met klei.
Aanvankelijk dacht ik dit nooit voor elkaar te krijgen. Maar geleidelijk aan begon een vrouwenlichaam uit de klei te voorschijn te komen.
Bij modeltekenen blijf je op dezelfde plaats staan of zitten, tenzij je als Picasso wil werken. Deze keer ben ik de ganse avond in ons modellokaal aan het voyageren geweest met mijn stoel en tafeltje om het model langs alle kanten te kunnen observeren.
Dit is echt een zeer leerrijke oefening om een lichaam te leren kennen.
En ik ben tevreden van het resultaat.
donderdag 19 maart 2009

Modeltekenen

47 x 95

Woensdagavond heb ik op de tekenacademie deze modeltekeningen gemaakt. De opdracht was om het model met een lijnschets weer te geven. De poses duurden 20 minuten.

Op zo een avond maken we dan een 8-tal schetsen. Naar het einde van de avond toe ben ik moe en dat zie je aan mijn tekeningen (die niet op deze blog staan:-).

zondag 15 maart 2009

Museumbezoek in Parijs

Zaterdag 14 maart maakten we met de tekenacademie een uitstap naar Parijs. We arriveerden om 12.30 uur in het centrum van Parijs, een uur later dan voorzien en daardoor werd het bezoek aan Centre Pompidou afgelast.

In Le musée l'Orangerie en Le Musée d'Orsay waren strenge controles. Mijn sierlijke Laguiolle-zakmesje in lederen etuitje mocht ik ter bewaring afgeven:-)

Le Musée l'Orangerie gelegen in de Tuilleriën is vooral gekend voor de serie Waterlelies van Claude Monet. Het museum bevat ook werken van Renoir, Cézanne, Picasso, Matisse, Derain, Modigliani, Soutinne, ... allemaal werken van eind 19de, begin 20ste eeuw.
Le Musée d`Orsay, het voormalige Gare d'Orsay, biedt onderdak aan westerse kunst gemaakt tussen 1848 en 1914. Je ziet er werken van Renoir, Van Gogh, Gauguin, Manet, Monet, Delacroix, Courbet, Degas, Sisley, Toulouse-Lautrec, Rodin en nog veel, veel meer.


Achteraf hebben mijn zus en ik nog wat rondgewandeld in de omgeving. Veel tijd resteerde ons niet, want tegen zes uur werden we op de bus verwacht.
Vlakbij de bus rinkelde mijn gsm. De directeur dacht al dat we de weg kwijt waren. We waren twee minuten te laat... In Parijs kent men geen Wetters uur;-)

maandag 2 maart 2009

Site De Witte Wetteren


Deze schets maakte ik naar een foto van Didier Verbaere in het Wetterse tijdschrift Kwets. Achteraf bekeken vind ik dat ik iets teveel heb gearceerd rond de kerktoren, waardoor die een beetje verdwijnt in de lucht. En misschien moet ik de bodem iets meer arceren, ik weet het niet...

zondag 1 maart 2009

Aquarel 4

Aquarel 3
Deze tekening, gemaakt naar een foto op het net, heeft normaalgezien een hoofd, dat ik hier heb weggelaten omdat ik er niet tevreden over was. Hetzelfde geldt voor de tekening die volgt.